NOS Voetbal

Simons steelt de show, terwijl PSV krachten spaart met simpele zege op Go Ahead

Bekijk de samenvatting van Go Ahead Eagles-PSV

PSV heeft zich in aanloop naar de play-offs voor de Champions League niet bovenmatig hoeven inspannen. Op bezoek bij Go Ahead Eagles legden de Eindhovenaren in de eerste helft al de basis voor een eenvoudige zege (2-5).

Trainer Ruud van Nistelrooij kon het zich na een rode kaart voor Go Ahead zelfs veroorloven veel van zijn spelers krachten te laten sparen voor het uitduel met Rangers FC van aankomende dinsdag. Zo speelden Cody Gakpo en jubilaris Luuk de Jong maar een helft.

De Eindhovenaren hadden het maar een kwartiertje lastig in Deventer. Na de plotselinge 1-1 van Isac Lidberg, volledig uit het oog verloren door Ibrahim Sangaré en Armando Obispo, zette Oliver Edvardsen de Eagles zelfs bijna op voorsprong. Maar na een onbeholpen tackle die Mats Deijl rood opleverde, was het gedaan met die opleving.

De Jong fleurt jubileumduel op

Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor PSV, toen De Jong in zijn 250ste wedstrijd in de eredivisie op aangeven van Cody Gakpo al na drie minuten de openingstreffer binnen knikte. Maar verder dan zijn 134ste competitiedoelpunt in Nederland kwam hij ondanks een aantal opgelegde kansen niet.

Bekijk hier de reacties van Ruud van Nistelrooij, Xavi Simons, René Hake en Finn Stokkers:

De grootste kreeg hij nadat Go Ahead in ondertal was, toen hij na weer een doelpoging met het hoofd de rebound tegen de lat duwde. Xavi Simons lette goed op en schoot PSV na een handige beweging opnieuw op voorsprong. Met een puntgave voorzet op Obispo (1-3) loodste Simons zijn ploeg zorgeloos richting de kleedkamers.

Smetje op de eerste helft was het uitvallen van Richard Ledezma, die na de charge van Deijl te veel last had van zijn geraakte enkel. Met onder anderen de invallers Joey Veerman, Guus Til en Érick Gutiérrez werd de wedstrijd vakkundig uitgespeeld en ook het tweede competitieduel gewonnen.

Pro Shots
Jubilaris Luuk de Jong heeft de score geopend

Johan Bakayoko krulde in het saaie vervolg de bal nog een keer hard op de lat, voordat Simons oog in oog met keeper Jeffrey de Lange de marge op drie bracht met zijn tweede van de avond.

Wellicht al met de gedachten in Schotland, slikte PSV aan het eind nog een tweede doelpunt. Edvardsen schoot hem binnen, voor de nog puntloze Eagles. Uitblinker Simons stond daarna aan de basis van ook de laatste goal, gemaakt door Veerman.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl