ANP
NOS Sport

Autocoureur De Vries vliegt met zeven collega's uit de bocht tijdens ePrix Seoul

Autocoureur Nyck de Vries is in de eerste van twee races tijdens de ePrix van Seoul uitgevallen. Samen met nog zeven collega's gleed de wereldkampioen in de Formule E, waarin de bolides elektrisch aangedreven worden, onder natte omstandigheden in de eerste ronde al van de baan af.

In de kletsnatte laatste bocht ging eerst de Fransman Norman Nato de kussens in, waarna de rest volgde. De Vries schoof met zijn bolide onder de Nissan van Sébastien Buemi en moest lang wachten voordat hij uit zijn auto kon klimmen.

Het ongeval was het sein voor de wedstrijdleiding om in te grijpen en de race stil te leggen. Er was een hoop schade, maar de coureurs kwamen er ongeschonden vanaf.

Na de hervatting, zonder De Vries, snelde de Nieuw-Zeelander Mitch Evans naar de winst, voor de Brit Oliver Rowland en de Braziliaan Lucas Di Grassi. Robin Frijns eindigde als achtste. Leider in het WK Stoffel Vandoorne finishte als vijfde en nam daarmee een voorschot op de wereldtitel.

De Belg moet zondag tijdens de tweede race bij de eerste zeven eindigen om de titel veilig te stellen en daarmee De Vries te onttronen als wereldkampioen. De 27-jarige coureur staat negende in het klassement, Frijns neemt de zevende plek in.

Pro Shots
De auto van de Duitser Pascal Wehrlein in de natte omstandigheden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl