Track '88
NOS NieuwsAangepast

Afgelopen etmaal meerdere lichamen van zwemmers geborgen

Afgelopen etmaal zijn er op verschillende plaatsen lichamen van zwemmers geborgen. Onder meer in de Waal en in water in de Kennemerduinen werden drenkelingen gevonden. Gisteravond laat werd het lichaam in de Waal gevonden. Het ging om een 44-jarige man uit Duitsland, die sinds die middag vermist was.

Omroep Gelderland meldt dat de Duitser met een groep ging zwemmen bij een strandje bij Dodewaard. Toen de man rond 15.00 uur niet meer boven water kwam, werd alarm geslagen. Er werd een massale zoekactie gestart, met onder meer een politiehelikopter en brandweerboot.

Hij werd enkele honderden meters van de plaats waar hij het water in ging gevonden. Vermoedelijk is hij meegezogen door het water. De politie en Rijkswaterstaat waarschuwen om niet in de Waal te gaan zwemmen: "Het is een verraderlijke rivier, met een sterke stroming."

Kennemerduinen en Haringvliet

Ook bij 't Wed in de Kennemerduinen, een natuurgebied in Overveen, is een dode gevonden. Dat was een zwemmer die sinds gisteravond was vermist. De man, een Pool, was in Nederland op vakantie en is vermoedelijk verdronken. De man is met een luchtbedje het water op gegaan en niet teruggekeerd, meldt NH Nieuws.

Tot slot kwam in het Haringvliet bij Hellevoetsluis een zwemmer om het leven. Dit was een man van middelbare leeftijd die volgens de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond tijdens het zwemmen onder water is geraakt. Reanimatiepogingen mochten niet meer baten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl