Foto Persbureau Midden Brabant
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Lichaam van vermiste man (36) Waalwijk gevonden

De politie heeft in de Surfvijver in Waalwijk het lichaam gevonden van de vermiste man die gisteren te water raakte in de zwemplas. Het gaat om een man van 36 uit Waalwijk.

De politie zocht sinds vanochtend weer naar de man. Gisteravond leverde de zoekactie niks op en werd die om 23.00 uur gestaakt, omdat het te donker werd. De man blijkt verdronken en het politieonderzoek is daarom afgerond, aldus de politie.

Luchtbed

De man werd gisteren rond 21.00 uur als vermist opgegeven. Bezoekers van de Surfvijver hadden iemand achter een luchtbed aan zien zwemmen, zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio tegen Omroep Brabant. Die persoon verdween vervolgens onder water.

Hoewel aanvankelijk onduidelijk was of er echt iemand werd vermist, werd het zekere voor het onzekere genomen en werd een zoekactie opgestart, zegt de woordvoerder. De zoekactie leverde gisteren niks op.

Niet meer boven gekomen

De hulpdiensten wisten ook het groepje waar de vermiste man bij hoorde, te vinden. Volgens de woordvoerder gaat het om Poolse mensen. Dat groepje bevestigde dat een van hun vrienden niet meer boven water was gekomen.

Een politiehelikopter hing boven de Surfvijver, vanaf twee boten werd naar de man gezocht en ook een duikteam van de brandweer kwam naar Waalwijk. De man werd toen niet gevonden. Vandaag zochten specialisten van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen van de politie verder. Daarbij werd een sonarboot ingezet.

Advertentie via Ster.nl