Instagram
NOS Voetbal

Van voetbalschoen tot huwelijk: geen wens is dit speciale bureau voor profs te gek

Vertoeven op luxe jachten, dineren in de chicste restaurants of rondrijden in de duurste sportauto's. Wie sporters volgt op social media heeft hier afgelopen zomer weer veel foto's van kunnen zien. Maar waar veel mensen zelf hun vakantie boeken, zijn er veel profvoetballers die dat uitbesteden.

Emmanuel Ntow, Ward Strüwer en Mitchell Spel hebben er zelfs een bedrijf voor opgericht. Zelf omschrijven ze het als een lifestylemanagementbureau voor profvoetballers.

Iedere wens die een voetballer heeft, wordt er mogelijk gemaakt. Naast vakanties regelen ze bijvoorbeeld ook exclusieve kledingstukken, reserveringen voor luxueuze restaurants, dure horloges en privéjets.

Vrouwen uit Ibiza

De profs komen met de gekste aanvragen bij de jongens terecht. "Een klant van ons had twee vrouwen ontmoet op Ibiza en wilde deze laten overvliegen naar het land waar hij speelde. Dat moest met een privévliegtuig", vertellen Ntow en Strüwer.

"Een half uur nadat ze geland waren, werden we gebeld door de piloot dat de vrouwen het land niet binnenkwamen en gezocht werden door Interpol. De voetballer kon er wel om lachen, ook al kostte dat hem wel veel geld omdat hij die vlucht geregeld had."

'Een voetballer liet twee vrouwen overkomen uit Ibiza, maar die werden gezocht door Interpol'

Tot het klantenbestand van de drie jongens behoren spelers als Ryan Gravenberch, Jurriën Timber, Brian Brobbey, Mohamed Ihattaren en Juventus-speler Weston McKennie. Na de oprichting van hun bedrijf zijn ze zelf actief op zoek gegaan naar klanten.

"We begonnen met het regelen van een speciale schoen voor Bilal Basacikoglu, die op dat moment bij Feyenoord speelde. We liketen foto's van hem op Instagram en zo begon hij ons te volgen."

"We hebben toen met hem afgesproken dat hij die schoenen gratis kreeg in ruil voor een foto op Instagram. Dat deed hij en toen is het balletje gaan rollen en gingen steeds meer spelers ons volgen."

Een huwelijksaanvraag regelen voor een voetballer: 'Alles was geregeld, maar ze zei nee'

Ook voor een huwelijksaanzoek kunnen de voetballers bij het drietal terecht. "Dat was wel een van de raarste aanvragen", vertelt Ntow.

"We moesten een huwelijksaanzoek in Zuid-Afrika verzorgen. We waren pas net begonnen en het was een aanvraag met heel veel wensen. Toen hadden we ook nog niet heel veel connecties. Dus we moesten heel veel bellen en op Instagram zoeken, want we zijn zelf nooit naar Zuid-Afrika geweest. We zochten dus naar partners, puur op basis van wederzijds vertrouwen."

Een prachtige setting werd geregeld tijdens safari, met kaarsen en alles erop en eraan. Niks stond de aanvraag in de weg. "Maar ze zei nee en dat was niet onze schuld", grapt Ntow. "En de voetballer is nog steeds een klant van ons. Later zijn ze wel getrouwd", weet Strüwer.

Dromen van absolute wereldtopper

De jongens dromen ervan om aanvragen te ontvangen van spelers als Vinícius van Real Madrid. "Hij is jong en een topspeler. Onze doelgroep."

Met de transfer van Gravenberch naar Bayern München komt de droom om iets te regelen voor een absolute wereldster steeds dichterbij. Maar Gravenberch vragen om reclame te maken in de kleedkamer, daar zijn ze te bescheiden voor.

"Het gaat uiteindelijk vanzelf. Als wij een speciale schoen voor hem hebben geregeld en zijn teamgenoten zien dat, gaan ze vragen waar dat vandaan komt. Dan wordt onze naam genoemd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl