Pro shots
NOS Voetbal

Voor nieuwe generatie Oranjevrouwen start WK onder 20 in Costa Rica

Na een teleurstellend verlopen EK voetbal is de blik van de Oranjevrouwen meer dan ooit gericht op de toekomst. In Engeland zag Nederland al een glimp van de nieuwe generatie opvallen tussen de ervaren internationals en vanaf vandaag krijgen nog meer jonge speelsters de kans zich te laten zien op een groot toernooi.

In Costa Rica gaat het WK voetbal voor vrouwen onder 20 jaar van start. Bij de NOS is er ruimschoots aandacht voor dit toernooi.

Nederland is op papier ingedeeld in een zware groep met Japan, de Verenigde Staten en Ghana. De vrouwen van Japan onder 20 zijn regerend wereldkampioen en Amerika is recordkampioen met drie wereldtitels. Ghana is de grote onbekende.

Pro shots
Liz Rijsbergen

Ondanks de jonge leeftijd van de Oranjevrouwen reist menig speelster toch al met eredivisie-ervaring naar Costa Rica. Zo speelt de 18-jarige Danique Noordman al twee seizoenen voor PEC Zwolle en tekende ze afgelopen jaar bij voor drie seizoenen. Het was voor het eerst dat de club zo'n lang vrouwencontract liet ondertekenen.

Wie de eredivisie volgt, kent ook zeker Liz Rijsbergen. De buitenspeler is geregeld een van de smaakmakers bij haar club ADO Den Haag en laat zich nadrukkelijk gelden als publiekstrekker.

Live te zien bij de NOS

Nederland speelt zijn eerste wedstrijd donderdag om 22.00 uur tegen Japan. Alle wedstrijden van Oranje en de finale zijn live te zien op het YouTube-kanaal van NOS Sport, NPO 1 Extra en NPO Start.

Op NOS.nl en in de NOS-app zijn die duels uiteraard ook te zien, maar ook een reeks andere duels zoals de openingswedstrijd vanavond om 19.00 uur tussen Duitsland en Colombia.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl