Kim op het olympisch podium van de 1500 meter, samen met winnaar Kjeld Nuis en Thomas Krol.
NOS Schaatsen

Dronken Zuid-Koreaan geschorst na crash met auto op nationaal schaatscentrum

Drievoudig olympisch medaillewinnaar Kim Min-seok is door de schaatsbond van Zuid-Korea voor achttien maanden geschorst. Kim en drie andere schaatsers zijn bestraft voor hun betrokkenheid bij een ongeluk op het nationaal trainingscentrum nabij Seoel.

Op 22 juli was de 23-jarige Kim samen met Chung Jae-woong, Chung Jae-won en Jeong Seon-kyo bij een verjaardagsfeest van shorttracker Park Ji-yun op het trainingscentrum. Na afloop zou Kim - in beschonken toestand - de andere drie schaatsers naar hun kamers hebben willen rijden, maar de auto crashte op het terrein van het trainingscomplex tegen een hek.

Tafeltennisser doet melding

Een dag later werd de beschadigde auto door een tafeltennisser ontdekt. Nadat hij daar melding van had gemaakt bij de politie, bleek uit beelden van een beveiligingscamera dat de vier schaatsers het voertuig na de crash hadden verlaten.

Vandaag werden de vier schaatsers bestraft door schaatsbond KSU. Ze kregen schorsingen variërend van twee tot achttien maanden. Kim werd als bestuurder het zwaarst bestraft. Hij behaalde zowel op de Winterspelen van 2018 (Pyeongchang) als 2022 (Peking) brons op de 1.500 meter. In Pyeongchang veroverde hij daarnaast zilver met de Zuid-Koreaanse achtervolgingsploeg.

Chung Jae-won maakte ook deel uit van die zilveren achtervolgingsploeg en won in Peking zilver op de massastart. Hij werd voor een jaar geschorst. Bondscoach Kim Jin-su is eveneens voor een jaar geschorst, wegens "een gebrek aan overzicht".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl