Media TV
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Hooligans bekladden huis Rotterdamse wethouder

Onbekenden hebben vannacht het huis van de Rotterdamse wethouder en locoburgemeester Robert Simons beklad. Er staan homofobe leuzen en scheldwoorden op zijn huis. Ook de tag RJK staat een aantal keren op de muur. Dat is de afkorting van Rotterdam Jongeren Kern, de jongerenbeweging van de harde kern van Feyenoord-supporters.

De wethouder is erg geschrokken en heeft aangifte gedaan, laat hij weten bij aan regionale omroep Rijnmond. "Bizar dat mensen je thuis opzoeken", stelt de wethouder van Leefbaar Rotterdam in een korte reactie. Meer wil Simons, die op dit moment thuis vakantie houdt, niet zeggen. Hij wacht het politieonderzoek af.

Het nieuwe incident past in een reeks van bekladdingen waarvoor de RJK verantwoordelijk lijkt te zijn. Vorig jaar september werden ook homofobe leuzen gekalkt op het kantoor van het COC. Hetzelfde gebeurde bij de sportschool van Paul van Dorst. Van Dorst is bekend van de Roze Kameraden, een groep Feyenoord-supporters die zich identificeren als lhbti.

Taakstraf tot veertig uur

Voor de bekladding van de sportschool is nooit iemand opgepakt. De politie hield wel twee verdachten aan voor de leuzen op het COC-kantoor in Rotterdam. Een van hen kreeg een taakstraf van veertig uur opgelegd, de ander werd vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

Het COC noemde de bekladdingen bij het kantoor en de sportschool eerder een 'triest dieptepunt" en riep op om te komen tot "een breed actieplan binnen Rotterdam en alle voetbalclubs om ervoor te zorgen dat schelden met het woord homo in 2025 niet meer bestaat".

Advertentie via Ster.nl