Lorenzo Lucca
NOS Voetbal

Ajax vergroot opties voorin met talentvolle 'Toren van Pisa'

Ajax huurt de jonge Italiaan Lorenzo Lucca (21) voor een seizoen van Pisa, uitkomend in de Italiaanse Serie B. De Amsterdammers hebben ook een optie tot koop opgenomen in de overeenkomst voor de boomlange (2.01 meter) spits, die de eerste Italiaan ooit is die onder contract staat bij Ajax. Over bedragen zijn door beide clubs geen mededelingen gedaan.

Pinchhitter

Lucca speelde in Italië nog nooit op het hoogste niveau. De Italiaans jeugdinternational kwam vorig seizoen in de Serie B, het tweede niveau, tot 6 doelpunten in 30 competitiewedstrijden. Het seizoen daarvoor scoorde hij dertien goals in de Serie C, het derde niveau van Italië. Dat deed hij namens Palermo.

Door zijn prestaties in Palermo legde Pisa twee miljoen euro neer voor Lucca, die vanwege zijn lengte al gekscherend de 'Toren van Pisa' wordt genoemd. Die gok pakte goed uit, als de optie tot koop door Ajax gelicht wordt, zou de club een veelvoud van dat bedrag ontvangen.

Lucca staat bekend om zijn kopkracht en is het type spits dat Ajax nog miste naast Brian Brobbey, Steven Bergwijn en Dusan Tadic. Ook kan Lucca dankzij zijn kwaliteiten gebruikt worden als pinchhitter bij een achterstand. Saillant detail: Lucca is in één klap de langste veldspeler van de eredivisie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl