NOS Wielrennen

Higuita blijft geletruidrager in Polen ondanks valpartij, Duitser Ackermann wint

Ackermann wint Ronde van Polen na valpartij Higuita

De Duitser Pascal Ackermann heeft de vierde etappe van de Ronde van Polen gewonnen. De renner van UAE Emirates was de snelste in een chaotische finale met een valpartij dicht op de finish. De Colombiaan Sergio Higuita viel, maar behoudt de gele trui dankzij de zogeheten 3-kilometerregel.

Klimmen geblazen in Polen

De vierde etappe kenmerkte zich door drie flinke bergsprints in het zuiden van Polen, al ging het de hele dag op en af. Na bijna 180 kilometer eindigde de etappe in de laatste kilometer nog in een venijnige klim.

Getty
Pascal Ackermann wint de vierde etappe in de Ronde van Polen

Daar gebeurde ook het meest besproken moment van de race. Op zo'n twee kilometer voor de finish was er een flinke valpartij in een flauwe bocht, waarin onder meer klassementsleider Higuita onderuit ging. Hij finishte nog wel, maar was veel tijd verloren ten opzichte van waar hij stond voor de val.

Dankzij een UCI-reglement mag hij echter de tijd noteren van de groep waar hij toe behoorde op het moment van zijn val.

Na de valpartij probeerden een paar renners weg te komen, onder wie de Tsjech Zdenek Stybar. Even leek hij het te halen, maar de laatste 200 meter werd hij toch ingehaald door meerdere renners. Ackermann was uiteindelijk de snelste, nog voor de Belg Jordi Meeus. De jonge Olav Kooij (20) eindigde op plek vijf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl