NOS
NOS Wielrennen

Belg Thijssen sprint naar dagwinst in Polen, Kooij verliest leiding

Gerben Thijssen heeft de tweede etappe van de Ronde van Polen op zijn naam geschreven. Olav Kooij van Jumbo-Visma moest na zijn zege op zaterdag dit keer genoegen nemen met de vierde plaats. De Noor Jonas Abrahamsen (Uno-X) nam de leiderstrui over van Kooij dankzij bonificatieseconden onderweg.

Echt vlak was de tweede rit beslist niet, maar ook niet lastig genoeg om de sprinters af te troeven. Als laatste overlever van een kopgroep van vier renners, met onder anderen Abrahamsen, werd de Belg Jasper De Buyst op 1,5 kilometer voor de meet gegrepen door het peloton.

NOS
Jasper De Buyst

Evenals de eerste rit eindigde de etappe over 205,6 kilometer van Chelm naar Zamosc in een massasprint. De sprinters vlogen in de finishstraat van links naar rechts over de weg, maar Thijssen bleek het slimst: de renner van Intermarché-Wanty ging recht door het midden naar de winst.

De Italiaan Jonathan Milan eindigde voor Kooij als derde en Marijn van den Berg werd voor Mark Cavendish negende.

In het algemeen klassement staat Kooij nu tweede op twee seconden van Abrahamsen. Maandag staat de derde etappe op het programma, met 237,9 kilometer de langste van de ronde met in het slot drie beklimmingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl