ANP
NOS Nieuws

Vergunning circuit Zandvoort blijft in stand, grand prix mag doorgaan

De natuurvergunning voor het circuit van Zandvoort wordt niet geschorst. Dat betekent dat de grand prix in september kan doorgaan. De Raad van State heeft dat in een voorlopige uitspraak beslist.

Verschillende milieu- en natuurorganisaties hadden gevraagd om de natuurvergunning voor het circuit te schorsen, in afwachting van een definitieve uitspraak in het hoger beroep dat ze hebben aangespannen.

Ze vonden dat de provincie Noord-Holland geen stikstofvergunning had mogen afgeven vanwege grote twijfels over de juistheid van de stikstofberekeningen. Er zou meer schade aan de natuur worden aangericht dan uit de berekeningen blijkt, zeiden de organisaties.

De rechtbank Noord-Holland bepaalde een paar maanden geleden dat de bezwaren van de milieuorganisaties ongegrond zijn en dat de stikstofvergunning voor het circuit van Zandvoort dus in stand blijft. De milieugroepen gingen in hoger beroep, maar een definitieve uitspraak wordt pas volgend jaar verwacht. Daarom vroegen ze de Raad van State om een voorlopige uitspraak.

Zandvoort verheugd

De directeur van het circuit is blij met de uitspraak. "Wij zijn wederom verheugd dat ook de Raad van State erkent dat alle betrokken partijen en het College van Gedeputeerde Staten van de Provincie Noord-Holland hierin zorgvuldig gehandeld hebben", laat Robert van Overdijk weten.

Hij zegt verder dat de organisatie bereid is om met natuur- en milieuorganisaties te praten over de langetermijnplannen van het circuit.

Raad van State: Grand Prix van Zandvoort mag doorgaan

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl