Reuters
NOS Sport

Verstappen wint Grand Prix van Hongarije na indrukwekkende inhaalrace

Max Verstappen heeft de laatste Formule 1-race voor de zomerstop op zijn naam geschreven en kan met een goed gevoel op reces. Op de Hungaroring in Boedapest wist hij in een boeiend schouwspel vanaf plek tien de zege naar zich toe te trekken. Het was zijn eerste overwinning in Hongarije.

In de WK-stand breidde Verstappen, vorige week ook al winnaar in Frankrijk, zijn riante voorsprong nog meer uit, waardoor een tweede wereldtitel op rij steeds dichterbij komt. Hij heeft nu 80 punten voorsprong op Leclerc, die als zesde over de finish kwam.

Nieuwe motor

Verstappen kwalificeerde zich na een dramatisch verlopen zaterdag als tiende. Red Bull koos er vervolgens voor om de bolide van de Nederlander, net als die van teamgenoot Sergio Pérez, te voorzien van een nieuwe motor.

De start, met George Russell voor het eerst op poleposition, verliep voor Verstappen behoorlijk. Langzaam rukte hij op in het veld en na de eerste pitstops vond hij zichzelf terug op de vierde positie.

Russell leverde een gevecht om de koppositie met Charles Leclerc en moest in ronde 31 de Monegask voorbij laten gaan. Leclerc slaagde er in zijn derde poging in om de Engelsman bij het uitkomen van het rechte stuk buitenom te passeren.

NOS

Verstappen ging na een snelle pitstop door op mediumbanden en passeerde achtereenvolgens Russell, Pérez (via teamorders) en Leclerc. Carlos Sainz en Lewis Hamilton reden daar nog voor, maar waren nog niet de pits in geweest.

Even was er schrik toen Verstappen een spin maakte in bocht 13. Hij verloor een plek aan Leclerc, maar herstelde het foutje enkele ronden later. Na de pitstops van Sainz en Hamilton ging de Nederlander aan de leiding.

Regendruppels

Die gaf Verstappen, ondanks her en der wat regen op het circuit, niet meer weg. Daarachter ontstond een gevecht tussen de Mercedessen van Russell en Hamilton, waarbij de op de zachte band rijdende Hamilton in het voordeel bleek.

Sainz en Pérez werden respectievelijk vierde en vijfde. Leclerc viel na een verkeerde strategie terug naar plek zes.

Eind augustus keren de coureurs terug op de baan. Na de strijd in België op Spa-Francorchamps slaat het Formule 1-circus op 2, 3 en 4 september zijn tenten op in Zandvoort.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl