De bloemenzee in de Lange Leidsedwarsstraat bij de plek waar De Vries werd doodgeschoten
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Dinsdag aangehouden verdachte in moordzaak Peter R. de Vries weer vrij

Een 27-jarige man die dinsdag werd aangehouden voor betrokkenheid bij de moordaanslag op Peter R. de Vries, is weer op vrije voeten. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Hij blijft nog wel verdachte in het onderzoek.

De man, een Curaçaose Nederlander, werd die avond aangehouden in een huis in Helmond, meldt Omroep Brabant. Hij is de zesde verdachte in de moordzaak.

Volgens het Openbaar Ministerie zat de man vermoedelijk in een bende die voor geld zwaar geweld gebruikte op verzoek van een of meer opdrachtgevers. Het is niet duidelijk wat zijn rol precies zou zijn geweest. Deze maand zijn nog drie andere verdachten aangehouden die betrokken zouden zijn bij de moordaanslag. Zij zitten nog in voorarrest.

Uitspraak uitgesteld

Er loopt ook een rechtszaak tegen de twee vermoedelijke uitvoerders van de moord op De Vries. Delano G. en Kamil E. werden al kort na de aanslag aangehouden.

Het vonnis zou oorspronkelijk op 14 juli worden uitgesproken, maar werd uitgesteld omdat een nieuwe getuige verklaringen heeft afgelegd. Een nieuwe datum is nog niet bekendgemaakt.

Misdaadjournalist Peter R. de Vries werd op 6 juli vorig jaar neergeschoten in het centrum van Amsterdam. Hij overleed negen dagen later in het ziekenhuis.

Een terugblik op 6 juli 2021:

Een jaar na de aanslag op Peter R. de Vries: de schok, de bloemen en het afscheid

Advertentie via Ster.nl