De ME op het voetbalveld na de wedstrijd ADO Den Haag-Excelsior
In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Nieuwe arrestaties voor rellen na wedstrijd ADO Den Haag-Excelsior

In de afgelopen dagen zijn vijftien mannen aangehouden die eind mei deelnamen aan de rellen na afloop van de wedstrijd ADO Den Haag-Excelsior. De verdachten zijn tussen de 16 en 50 jaar en komen uit Den Haag en omstreken.

Na afloop van de verloren play-offsfinale tegen Excelsior stormden ADO-fans over het veld richting het uitvak voor een confrontatie. Vuurwerk en een stoel werden naar het vak met uitsupporters van Excelsior gegooid. Buiten de stadionmuren raakten ADO-fans slaags met de politie. Bij de rellen raakten acht politieagenten gewond.

Direct na de rellen werden al acht arrestaties verricht. Vier van hen zijn vorige maand veroordeeld tot celstraffen tot vijf maanden.

Nieuwe aanhoudingen

Onlangs heeft de politie beelden van een aantal relschoppers tijdens de ongeregeldheden gedeeld. Naar aanleiding van binnengekomen tips en verder onderzoek zijn de nieuwe arrestaties verricht, meldt Omroep West.

In totaal zijn nu 23 verdachten aangehouden, meldt de politie. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Zonder publiek

Naar aanleiding van de rellen deden de gemeente Den Haag, politie en het Openbaar Ministerie onderzoek naar de veiligheidsmaatregelen bij ADO Den Haag. Die bleken ondermaats.

Vanwege de rellen moet de Haagse club ten minste één thuiswedstrijd zonder publiek spelen. Voetbalbond KNVB legde die straf op. De gemeente bekijkt later of de voetbalclub bij thuiswedstrijden weer supporters mag toelaten. Dat hangt af van de maatregelen die ADO neemt om nieuwe rellen te voorkomen.

Advertentie via Ster.nl