Red Bull Content Pool
NOS Sport

Verstappen profiteert van crash Leclerc, wint en leidt riant in WK-klassement

Max Verstappen heeft na twee Ferrari-zeges de smaak van de overwinning weer te pakken. De Red Bull-coureur schreef voor het tweede jaar op rij de Grand Prix van Frankrijk op zijn naam. Charles Leclerc vloog na 18 ronden in leidende positie van de baan.

Een hard gelag voor Ferrari, dat het gehele seizoen al met problemen aan de auto kampt. Leclerc leek over de boordradio te klagen over zijn gaspedaal, dat open bleef staan, maar sprak later van een fout.

In Oostenrijk had de Monegask in de slotfase sowieso last van een haperend gaspedaal, maar haalde hij als nummer één toch de finish.

AFP
De auto van Leclerc wordt weggesleept

Op het snikhete asfalt in Le Castillet, waar veel van de banden werd gevraagd, bleef daardoor een serieuze aanval op de Red Bull van regerend wereldkampioen Verstappen uit. De Nederlander breidde in de WK-stand zijn voorsprong op Leclerc met 25 punten uit, waardoor het gat tussen de twee nu 63 punten is.

Verstappen startte achter Leclerc vanaf P2 en bleef in de beginfase in het spoor van de Ferrari-coureur. Daarachter rukte Lewis Hamilton in zijn 300ste grand prix op naar plek drie, voor Sergio Pérez.

In ronde 16 dook Verstappen als eerste van de favorieten de pits in en niet veel later, na de crash van Leclerc, volgde logischerwijs de rest van het veld. Zij profiteerden van de op dat moment geldende gele vlag.

Reuters
Ontzetting bij Ferrari na het uitvallen van Leclerc

Verstappen pakte na de hervatting het initiatief en liep gaandeweg uit op Hamilton, Pérez en Carlos Sainz, die wegens een gridstraf vanaf de voorlaatste positie was gestart. De Ferrari-coureur rukte echter snel op, mede geholpen door de gele vlag na het uitvallen van Leclerc.

Het vervolg van de race op Paul Ricard, volgend jaar waarschijnlijk niet meer op de F1-kalender, verliep voor Verstappen perfect. Hij reed onbedreigd naar de zege en deed uitstekende zaken in het WK-klassement. Achter hem legde het Mercedes-duo Hamilton en George Russell beslag op de tweede en derde plaats, voor Pérez en Sainz.

NOS
De nieuwe WK-stand

Verstappen zegevierde zo voor het eerst sinds ruim een maand. Toen bleek hij de beste in Canada. De twee races die daarop volgden, in Groot-Brittannië en Oostenrijk, waren een prooi voor Ferrari.

Volgende week wordt nog de Grand Prix van Hongarije verreden en daarna is het zomerstop. Eind augustus keren de coureurs terug. Na de strijd in België op Spa-Francorchamps slaat het Formule 1-circus op 2, 3 en 4 september zijn tenten op in Zandvoort.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl