ANP
NOS Sport

De Vries mag in auto van Hamilton eerste training in Frankrijk rijden

Nyck de Vries krijgt vrijdag de kans om zich te bewijzen in de auto van Lewis Hamilton. De Nederlandse coureur mag bij Mercedes de eerste vrije training van de Grand Prix van Frankrijk voor zijn rekening nemen.

Alle Formule 1-teams zijn dit seizoen verplicht om tweemaal een jonge coureur in actie te laten komen tijdens een vrije training. Hamilton heeft ervoor gekozen om dit weekend op Circuit Paul Ricard zijn stoeltje af te staan. De andere Mercedes-coureur, George Russell, zal later dit seizoen zijn plek beschikbaar stellen.

Voormalig Formule 2- en Formule E-kampioen De Vries is dit jaar reservecoureur bij Mercedes.

De Vries genoemd als mogelijke opvolger Latifi

In mei maakte De Vries al zijn debuut in een Formule 1-weekend, toen hij in de vrije training voor de GP van Spanje als 'rookie' in de auto van Alexander Albon mocht rijden.

In deze video blikt De Vries terug op zijn testdebuut in de Formule 1 namens Williams:

De Vries na testdebuut in Formule 1: 'Kan niet ontkennen dat ik de nodige zenuwen had'

De Friese coureur reed in Barcelona de achttiende tijd en was nipt sneller dan Williams-coureur Nicholas Latifi. De 27-jarige De Vries kreeg na afloop lovende kritieken vanuit Williams over zijn optreden. In de media wordt zijn naam regelmatig genoemd als mogelijke opvolger van de matig presterende Latifi.

Naast zijn werk als reservecoureur bij Mercedes komt De Vries ook nog altijd uit voor het Formule E-team van de Duitse renstal. In het lopende seizoen won hij twee races en bezet hij de achtste plaats in het klassement.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl