Charles Leclerc was bij de eerste en tweede vrije training in Barcelona het snelst
NOS SportAangepast

Leclerc het snelst, Mercedes verrast, De Vries maakt testdebuut in vrije trainingen

Charles Leclerc heeft bij zowel de eerste als de tweede vrije training voor de Grand Prix van Spanje de snelste tijd gereden. Max Verstappen kwam tot respectievelijk de derde en de vijfde tijd.

Ferrari-coureur Leclerc is de leider in het WK-klassement, voor Verstappen. De Nederlandse wereldkampioen was in zowel de eerste als de tweede sessie 0,336 langzamer dan Leclerc.

Verrassend was het presteren van beide Mercedes-wagens in de tweede vrije training. George Russell noteerde de tweede tijd en zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton de derde tijd.

Op Twitter probeerde Mercedes het goede presteren een beetje te relativeren.

Mercedes presteert dit seizoen nog bepaald niet optimaal, mede doordat de wagens bij hoge snelheid veel last hadden van hobbelen en stuiteren, het zogeheten porpoising. Daar is de laatste tijd aan gewerkt door de renstal, en mogelijk met succes: in Barcelona bleken Russell en Hamilton op de rechte stukken ineens het snelste van iedereen.

De Vries debuteert

Tijdens de eerste testsessie meldden zich drie nieuwkomers op het Circuit de Catalunya: Nyck de Vries in zijn Williams en de talentvolle Jüri Vips van Red Bull Racing debuteerden in een vrije training in de Formule 1 en ook de ervaren reserverijder Robert Kubica van Alfa Romeo liet zich zien.

Bekijk de reactie van Nyck de Vries na de eerste vrije training.

De Vries na testdebuut in Formule 1: 'Kan niet ontkennen dat ik de nodige zenuwen had'

Alle Formule 1-teams zijn sinds dit seizoen verplicht om twee keer per seizoen een rookie te laten testen, om zo de jonge coureurs aan het grote werk te kunnen laten ruiken.

De Vries maakte in de eerste training met Verstappen, George Russell, en Yuki Tsunoda de meeste testronden: 28. De Vries kwam niet verder dan de achttiende tijd.

Positief voor de Nederlandse wereldkampioen in de E-series van 2021: hij noteerde een snellere tijd dan zijn Canadese ploeggenoot Nicholas Latifi, die de negentiende plaats noteerde.

Tijdens de tweede training kropen de reguliere rijders Sergio Pérez (Red Bull Racing), Alexander Albon (Williams) en Guanyu Zhou (Alfa Romeo) weer achter het stuur zitten.

Max Verstappen tijdens de eerste vrije training in Barcelona

Zaterdag staan de derde vrije training en de kwalificatie op het programma in Barcelona. Zondag om 15.00 uur is de race.

De Grand Prix van Spanje werd vorig jaar gewonnen door Lewis Hamilton, die voor Max Verstappen en Valtteri Bottas eindigde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl