NOS SportAangepast

Seewer wint MXGP Tsjechië voor Renaux en Gajser, vierde plek Coldenhoff

Renaux wint tweede manche MXGP Tsjechië, maar eindzege is voor Seewer

Motocrosser Jeremy Seewer heeft de Grand Prix van Tsjechië op zijn naam geschreven. De Zwitser bleef Maxime Renaux en Tim Gajser, klassementsleider in de MXGP-klasse, voor. De Nederlander Glenn Coldenhoff werd vierde.

In de eerste manche startte Yamaha-rijder Seewer in Loket vanaf plek één, maar hij verloor zijn leidende positie al snel aan Jorge Prado en ook Gajser ging hem even later voorbij. Seewer herpakte zich, passeerde het duo, nam afstand en zegevierde vervolgens glansrijk. Uiteindelijk bleef hij Gajser en Renaux voor.

Seewer schrijft eerste manche van MXGP Tsjechië op zijn naam

Na de tweede manche stonden dezelfde namen op het podium, maar in andere volgorde. Renaux won, hij passeerde Seewer al in de eerste ronde en gaf die leidende positie niet meer af. Seewer bleef Gajser wel voor en pakte zo plek twee.

Glenn Coldenhoff werd in beide manches vierde. Naast Coldenhoff reden ook twee andere Nederlanders, Calvin Vlaanderen en Brian Bogers, in de punten. Zij werden respectievelijk zesde en achtste. Gajser blijft aan de leiding in de WK-stand.

De volgende MXGP-race is op 24 juli in het Belgische Lommel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl