NOS SportAangepast

Motocrosser Gajser oppermachtig in Indonesië, Coldenhoff eindigt als vijfde

Motocrosser Tim Gajser heeft ook de grand prix van Indonesië op zijn naam geschreven. Hij staat nu 125 punten los in het WK-klassement.

De Nederlander Glenn Coldenhoff reed vooral in de eerste manche sterk, in de tweede manche was hij iets minder en hij werd uiteindelijk vijfde.

MXGP: Gajser wint grand prix van Indonesië, waar Coldenhoff vijfde wordt

Na twee jaar van afwezigheid keerde de MXGP terug in Indonesië. Er werd gereden op een net uit de grond gestampt circuit in Sumbawa, op zo'n 1.500 kilometer van de hoofdstad Jakarta.

De afgelopen jaren was de MXGP dus even weg uit Indonesië, waar de motorsport van oudsher populair is. Het land werd hard geraakt door de coronacrisis en kende uiterst strenge lockdowns: pas sinds kort worden fans weer toegelaten bij sportevenementen.

Gajser domineert

Echt spannend is het niet meer, in de top van het MXGP-klassement. De Sloveen Gajser staat een straatlengte voor op de concurrentie en lijkt onbedreigd naar de titel te racen.

In Indonesië was het op het vulkanische zand in Sumbawa niet veel anders. Na een sterke kwalificatie op zaterdag, controleerde Gajser ook de eerste manche. De Spanjaarden Jorge Prada en Ruben Fernandez volgden in zijn kielzog, maar konden niet aanvallen.

Coldenhoff reed een sterke eerste manche. Lang werd zijn vierde plek - verkregen na een val van Pauls Jonass - bedreigd door Romain Febvre, maar hij hield stand. Calvin Vlaanderen deed het met een achtste plek lange tijd verdienstelijk, maar viel uit met pech.

MXGP in Indonesië

In de tweede manche startte Prado uitstekend, waardoor hij even verrassend voorop reed. Maar na enkele minuten zag Gajser zijn kans schoon en haalde hij de Spanjaard in.

Coldenhoff moest het in de tweede manche wel afleggen in een direct gevecht met Febvre. Hij eindigde als zesde. Vlaanderen reed de tweede race wel uit en werd tiende.

Ondertussen spurtte Gajser met overmacht naar zijn tweede zege van de dag in Indonesië. Daarmee won hij zijn achtste grand prix van het seizoen. Wereldkampioen Jeffrey Herlings komt dit seizoen niet in actie vanwege blessureleed.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl