Ruud van Nistelrooij
NOS Voetbal

Van Nistelrooij ziet wisselvallig PSV verliezen van Villarreal: 'Geeft toch houvast'

PSV heeft in zijn oefencampagne richting de start van het nieuwe voetbalseizoen een tweede nederlaag geïncasseerd. De wisselvallig spelende Eindhovenaren gingen op eigen veld met 2-1 onderuit tegen het Spaanse Villarreal.

Luuk de Jong, die na een afwezigheid van drie jaar zijn rentree in het Philips Stadion maakte als speler van PSV, zorgde in de eerste helft voor de Eindhovense voorsprong. Yeremi Pino vlak na rust en Nicolas Jackson in het slotkwartier bezorgden Villarreal de winst.

De krachtmeting met Villarreal, halvefinalist van het afgelopen Champions League-seizoen, maakte voor coach Ruud van Nistelrooij duidelijk dat het in defensief opzicht allemaal nog wel beter moet.

Daar heeft hij nog twee weken voor, want dan wacht voor PSV de strijd met Ajax om de Johan Cruijff Schaal (30 juli) en even later op 2 of 3 augustus de eerste van twee duels in de derde voorronde van de Champions League (komende maandag is de loting).

Noni Madueke is bezig aan een dribbel in het duel van PSV met Villarreal

Villarreal kwam in het Philips Stadion, dat vanwege de open dag van PSV aardig vol zat, soms makkelijk door over de flanken (met onder anderen Arnaut Danjuma), waarna er dikwijls gevaar voor het Eindhovense doel ontstond.

Toch moet Van Nistelrooij met name in de eerste helft ook voldoende goede dingen hebben gezien. Zo onderscheidden Noni Madueke en De Jong zich positief en maakte de nieuwe Argentijnse doelman Walter Benítez, ondanks de tegengoals, een rustige en betrouwbare indruk.

'Dit geeft houvast'

Van Nistelrooij liet na afloop bij ESPN weten voldoende punten te zien verder aan zijn team te bouwen. "Voor ons een topwedstrijd tegen een Champions League-waardige ploeg. Wij hebben onze speelstijl kunnen etaleren. Dit geeft ons houvast om door te bouwen."

De trainer zegt in de oefenreeks bewust voor sterke tegenstanders te hebben gekozen. Zo speelt PSV volgende week nog tegen een andere club uit La Liga: Real Betis.

"Het makkelijkste is natuurlijk om zo min mogelijk weerstand te hebben en dan is er een hosannastemming. Nu kunnen we ons meten met deze tegenstanders en dan weten we waar we naartoe moeten", legt Van Nistelrooij uit.

Doelman Walter Benítez van PSV moet handelend optreden tijdens het duel met Villarreal

Cody Gakpo en de van Feyenoord overgekomen Guus Til ontbraken zaterdagavond nog bij PSV. Ze kampen met lichte blessures en zijn dinsdag mogelijk inzetbaar tijdens een oefenduel met FC Eindhoven. Nieuwkomer Jarrad Branthwaite bekeek het oefenduel met Villarreal vanaf een tribune.

Van Nistelrooij drong de afgelopen weken aan op de komst van nog een verdediger. Hij kan voorlopig nog geen beroep doen op de geblesseerde André Ramalho, Olivier Boscagli en Mauro Júnior.

Oefenwedstrijden PSV

PSV - Blau-Weiss Lohne 6-0
PSV - Cercle Brugge 2-2
Arminia Bielefeld - PSV 4-0
PSV - Villarreal 1-2
PSV - FC Eindhoven (19 juli)
PSV - Real Betis (23 juli)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl