NOS Voetbalโ€ข

Beugelsdijk naar Helmond Sport, dat grote plannen heeft met de 'markante Hagenees'

Tom Beugelsdijk heeft nog steeds grote plannen. De verdediger (31), die op dit moment nog geschorst is vanwege het wedden op voetbalwedstrijden, heeft zich voor drie jaar verbonden aan Helmond Sport.

De troosteloze laatste plaats van afgelopen seizoen in de eerste divisie was voor Helmond Sport reden om het over een andere boeg te gooien. Het spelersbudget werd verdubbeld en in de media valt veelvuldig de term 'hyperambitieus' als het over de club gaat.

Beugelsdijk is al de dertiende aanwinst voor het nieuwe seizoen voor Helmond Sport, dat onlangs uitsprak binnen drie jaar in de eredivisie te willen terugkeren. De laatste aanwinst wordt met grote trots gepresenteerd en omschreven als een 'markante Hagenees'.

Met 232 wedstrijden in de eredivisie achter zijn naam moet Beugelsdijk de ervaren leider worden binnen het team van trainer Sven Swinnen. Maar de eerste drie wedstrijden van het seizoen is hij nog wel geschorst.

Geen bewijs matchfixing

Beugelsdijk kreeg die straf omdat hij wedde op duels waaraan hij zelf deelnam. Tevens werd hij verdacht van matchfixing, maar onderzoek daarnaar leverde volgens de KNVB geen bewijs op.

Beugelsdijk speelde in het verleden bij ADO Den Haag, Sparta, FC Dordrecht en FSV Frankfurt. Op 26 augustus is hij speelgerechtigd voor Helmond Sport, dat die avond op bezoek gaat bij Telstar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl