Dilrosun in actie tegen Union Sint-Gillis
NOS Voetbal

Weer pijnlijke oefennederlaag Feyenoord bij debuut Dilrosun, Boëtius valt in

Het helikoptermoment is bijna daar, maar compleet is Feyenoord nog niet. Er is nog geen vervanger aangetrokken voor de vertrokken Tyrell Malacia en ook in de voorhoede is de spoeling dun.

Al is er mogelijk al een nieuwe aanvaller in huis, Jean-Paul Boëtius traint mee en speelde zaterdag zelfs een halfuur mee in de oefenwedstrijd tegen Union Sint-Gillis (0-4 nederlaag).

Aankopen Javairô Dilrosun en Danilo waren basisspeler tegen de Belgische ploeg, die vorig jaar tweede werd en dus in de voorronde van de Champions League speelt. Jorrit Hendrix stond geposteerd op de positie van Malacia links achterin. Dilrosun maakte bij zijn eerste minuten in een Feyenoordshirt een goede indruk.

In het begin van de voorbereiding ging Feyenoord, nog verre van compleet, met 7-0 onderuit tegen FC Kopenhagen. Daarna werd RB Salzburg met 2-1 geklopt. Tegen de Belgische club van oud-Feyenoorder Bart Nieuwkoop stond er na twee helften van een uur een 0-4 eindstand op het scorebord. Halverwege stond het 0-2. Nieuwkoop was overigens in de 45e minuut de maker van de 0-1.

Boëtius valt in

De beoogde eerste elf speelden het eerste uur, in het tweede uur kwamen de wissels binnen de lijnen. Onder wie ook Jean-Paul Boëtius. De oud-international is transfervrij en traint mee bij de Rotterdamse club tot hij een nieuwe club heeft gevonden. Maar hij kreeg dus ook speelminuten. Na een halfuur meedoen ging hij weer naar de kant.

Jean-Paul Boëtius viel verrassend in bij Feyenoord.

In de tweede helft vielen naast Boëtius en Mark Diemers vooral veel jeugdspelers in. Keeper Thijs Jansen wist zich van alle jongelingen het meest te onderscheiden door een strafschop te keren en een grotere nederlaag te voorkomen.

Arnesen laat zich zien

In de zoektocht naar nieuwe spelers heeft Feyenoord de handicap dat technisch directeur Frank Arnesen is uitgeschakeld door knieproblemen, al was hij wel aandachtig toeschouwer bij de wedstrijd tegen Union. Voordeel, zo gaf Arne Slot eerder al aan, is dat Feyenoord dit seizoen geen voorronde Conference League hoeft te spelen. Er is nog tijd om een team te bouwen.

Toch had de club de fans zondag tijdens de jaarlijkse Open Dag vermoedelijk graag meer spelers gepresenteerd. Uit de helikopter, die traditiegetrouw de nieuwe spelers aflevert in De Kuip, stappen dit jaar Danilo, Mats Wieffer, Javairô Dilrosun en Mohamed Taabouni. Die laatste viel in tegen Union, Wieffer is geblesseerd.

In aanloop naar de eerste eredivisiewedstrijd van dit seizoen, op 13 augustus tegen Heerenveen, speelt Feyenoord ook nog tegen Olympique Lyon en NAC Breda.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl