Ellen van Dijk

Van Dijk stoot Wiebes van troon in tijdrit Baloise Ladies Tour

Lorena Wiebes heeft haar leiderstrui in de Baloise Ladies Tour aan Ellen van Dijk moeten afstaan. Wereldkampioene tijdrijden Van Dijk schreef op de vierde dag van de rittenkoers door Zeeland en Vlaanderen de tijdrit rond Knokke-Heist op haar naam.

Van Dijk maakte met haar winst in de tijdrit een einde aan de reeks van drie ritzeges van Wiebes. De DSM-renster, die eerder op de dag in de korte ochtendrit nog de zege greep, startte de tijdrit in Knokke-Heist met een voorsprong van twintig tellen op de wereldkampioene.

Voor Wiebes - de leider in het algemeen klassement - was het zaak de schade beperkt te houden tegen Van Dijk, die ook al de proloog naar haar hand had gezet.

Op het vlakke parcours van 15,6 kilometer liep het verschil al snel terug; op de streep klokte Van Dijk 19.34. Wiebes, die ook Mieke Kröger en Audrey Cordon voor zich moest dulden, leverde 51 seconden in.

Zondag is de laatste etappe van de Baloise Ladies Tour. Voor een aantal rensters is het de laatste test voor de Tour de France voor vrouwen, die op 24 juli in Parijs begint.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl