Lorena Wiebes in de Ladies Tour
NOS Wielrennen

Wiebes weer oppermachtig in Ladies Tour en sprint met gemak naar tweede zege

Lorena Wiebes heeft ook de tweede etappe in de Baloise Ladies Tour op haar naam geschreven. Ellen van Dijk kwam als tweede over de streep, de Duitse Lianne Lippert maakte het podium compleet. Wiebes behoudt daarmee de leiderstrui.

Het is voor Wiebes de tweede zege in deze tour door Vlaanderen en Zeeland. Een dag eerder zegevierde ze in de eerste etappe, landgenoot Van Dijk won de proloog. Beide podia kleurde volledige Nederlands, een derde podium met volledig Nederlandse rensters werd door Lippert belemmerd.

Wiebes was na 114,6 kilometer van en naar het Belgische Herzele de snelste uit een kopgroep van tien en verstevigde zo haar koppositie. Lang leek het erop dat de Australische Georgie Howe er met de dagzege én ook meteen de eerste plek in het algemeen klassement vandoor zou gaan.

Speelsgemak

Maar zij werd op vier kilometer voor de streep ingerekend door een groep achtervolgers met daarin onder anderen Wiebes en Van Dijk.

Daarna probeerde Van Dijk los te komen, maar daar dacht Wiebes anders over. De DSM-renster liet de winnaar van de proloog van de Ladies Tour niet ontsnappen. De etappe eindigde in een sprint waarbij Wiebes met speels gemak de zege opeiste.

Er staan nog drie etappes op het programma in de Baloise Ladies Tour. Voor een aantal rensters is het de laatste test voor de Tour de France voor vrouwen, die op 24 juli in Parijs begint.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl