NOS SportAangepast

Estafetteploeg 4x400 meter gemengd pakt zilver op WK atletiek

Estafetteploeg 4x400 meter gemengd pakt zilver op WK atletiek

De Nederlandse estafetteploeg heeft op de WK atletiek in het Amerikaanse Eugene zilver veroverd op de 4x400 meter voor gemengde teams. Het is de twintigste Nederlandse medaille uit de WK-geschiedenis.

Liemarvin Bonevacia, Lieke Klaver, Tony van Diepen en Femke Bol verbeterden met 3.09,90 het Nederlands record (3.10,36) dat vorig jaar op de Olympische Spelen werd gelopen door Bonevacia, Bol, Klaver en Ramsey Angela.

Bekijk hieronder de reacties van het Nederlandse viertal.

Zilveren estafetteploeg: 'We zijn echt een goed team'

Slotloopster Bol stormde zo hard op de finish af dat ze Nederland nog bijna de titel bezorgde. Op de streep bleek het verschil met de Dominicaanse Fiordaliza Cofil, die even daarvoor de Amerikaanse Kennedy Simon was gepasseerd, slechts 0,08.

Felix sluit carrière af met brons

Amerika leek probleemloos op weg naar titelprolongatie, maar slotloopster Simon stortte volledig in, waardoor de Dominicaanse ploeg, die op de Spelen zilver won achter Polen, de titel kon grijpen en Nederland het zilver.

Allyson Felix na haar race op de 4x400 meter estafette

Van Diepen: "Het veld is heel breed. Je kunt één of vijf worden." Bol treurde niet over het missen van het goud: "Net wel, net niet, dat hoort er gewoon bij."

Met de bronzen plak kwam er een einde aan de imposante loopbaan van de Amerikaanse Allyson Felix (36). Op de Olympische Spelen van 2004 won 'Chicken Legs' zilver op de 200 meter en daarna reeg ze de titels (zeven keer olympisch kampioene, dertien keer wereldkampioene) aaneen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl