NOS Sport

Soap in IndyCar: twee teams claimen contract met kampioen Palou

Bonje in de IndyCar, de grote raceklasse in de Verenigde Staten. Twee teams meldden kort na elkaar een akkoord te hebben met regerend kampioen Alex Palou.

Eerst was daar een triomfantelijk persbericht van Chip Ganassi Racing. De huidige renstal van de 25-jarige Spanjaard schreef dat het een optie in zijn contract had gelicht, waardoor de coureur ook in 2023 bij hen rijdt.

Enkele uren later volgde een persbericht van McLaren, in de IndyCar een voorname concurrent van Chip Ganassi. De Britse renstal verklaarde dat Palou vanaf 2023 voor hen zal rijden. In welke klasse de Spanjaard gaat racen is nog niet duidelijk, wel staat vast dat hij testcoureur wordt van het Formule 1-team.

Ricciardo wil blijven

Mogelijk lonkt daarmee een toekomstige intrede in de Formule 1, want bij McLaren zijn ze bepaald niet tevreden over de prestaties van Daniel Ricciardo. De Australiër plaatste weldra een bericht op zijn Instagram-account, waarin hij zei van plan te zijn om zijn tot eind 2023 lopende contract bij McLaren gewoon uit te dienen.

Maar waar had Palou nou daadwerkelijk getekend? Om de verwarring compleet te maken: in zowel het persbericht van Chip Ganassi als dat van McLaren stonden quotes van Palou, die vertelde hoe fantastisch hij het vond om voor respectievelijk Chip Ganassi dan wel McLaren te gaan rijden.

Open armen

"Het is een geweldig gevoel om te weten dat ik ook volgend jaar bij Chip Ganassi zal racen. Het team heeft me met open armen ontvangen vanaf dag één. Ik kijk ernaar uit om hier te blijven werken", zou Palou hebben gezegd in het persbericht van zijn huidige team.

Al snel schonk de coureur klare wijn op zijn Twitteraccount. "Zonder mijn toestemming heeft Chip Ganassi een persbericht verstuurd. Nog verrassender was dat er een quote in stond die niet van mij was."

"Ik heb geen goedkeuring verleend aan dit bericht en aan die quote. Want recentelijk heb ik het team geïnformeerd dat ik niet de intentie heb om na 2022 nog voor hen te rijden."

Palou hoopt de soap af te sluiten met een positieve noot. "Ondanks deze ongelukkige gebeurtenis, heb ik veel respect voor mijn team en kijk ik ernaar uit om het seizoen samen sterk af te sluiten."

Palou en Chip Ganassi zitten nog acht races met elkaar opgezadeld, voordat hij zijn pikante overstap naar McLaren maakt. De Spanjaard bezet momenteel de vierde plek in het kampioenschap, met 35 punten achterstand op de Zweedse lijstaanvoerder Marcus Ericsson. De Nederlander Rinus van Kalmthout bezet de twaalfde plek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl