Nick Kyrgios
NOS Sport

Extraverte Kyrgios voor het eerst sinds 2014 kwartfinalist op Wimbledon

Niet alleen Tim van Rijthoven, maar ook Nick Kyrgios schrijft één van de hoofdstukken van deze editie van Wimbledon. De extraverte Australiër haalde voor het eerst sinds 2014 de kwartfinales in Londen door zich langs Brandon Nakashima te knokken: 4-6, 6-4, 7-6 (2), 3-6, 6-2.

Kyrgios won in de derde ronde nog een verbeten en emotionele strijd met de Griek Stefanos Tsitsipas, waarbij de twee elkaar ook na de wedstrijd verbaal te lijf gingen tijdens de persconferentie.

Tegen de pas 20-jarige Nakashima had de 27-jarige Kyrgios zijn emoties beter onder de controle. De Australiër serveerde weer uitstekend (35 aces), hoewel hij werd gehinderd door een schouderblessure.

Nick Kyrgios wordt behandeld aan zijn schouder tijdens zijn partij tegen Brandon Nakashima

"Ik heb vandaag niet mijn beste spel gespeeld, maar ik weet dat ik op Wimbledon nog nooit een vijfsetter heb verloren, dus dat hield mij op de been. Nu ben ik toe aan een goed glas wijn om hiervan bij te komen", zei Kyrgios na zijn partij.

Comeback Garín

De mondiale nummer 40 stuit nu op een andere verrassende kwartfinalist: Cristian Garín. De Chileen zorgde tegen de Australiër Alex De Minaur voor een comeback: 2-6, 5-7, 7-6 (3), 6-4, 7-6 (10-6).

De als elfde geplaatste Taylor Fritz haalde voor het eerst de laatste acht op een grandslamtoernooi door de Australiër Jason Kubler te verslaan: 6-3, 6-1, 6-4.

Fritz ontmoet in de kwartfinales Botic van de Zandschulp of Rafael Nadal. De partij tussen de Nederlander en de Spanjaard wordt maandagavond gespeeld en is te volgen via een liveblog op NOS.nl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl