RB
NOS VoetbalAangepast

Depay geniet, verbindt en denkt niet aan transfer: 'Ben speler van Barcelona toch?'

Memphis Depay zit niet stil in zijn vakantie. Zaterdag vloog hij op en neer naar Rotterdam. Op zoek naar verbinding bij het Street Rhythm by Memphis Depay, een evenement waar straatvoetbal, mode, kunst en muziek met elkaar werden verweven.

Assistent-bondscoach Edgar Davids was er ook. "Het is belangrijk mensen bij elkaar te brengen", zei Depay.

De bal liet hij zelf vooral links liggen. Hij keek rond, genoot en sprak. Al denkt hij met weemoed terug aan zijn tijd op de straat. "Ik voetbalde elke dag op straat en heb er veel geleerd. Het is vallen en opstaan. Daar leer je van."

Kijk hieronder naar de reportage over het door Depay georganiseerde evenement in Rotterdam:

Memphis blijft bezig, ook in vakantie: 'Belangrijk mensen bij elkaar te brengen'

Onlangs reisde de spits van Oranje naar zijn vaderland Ghana voor zijn Memphis Foundation, die zich inzet voor dove en blinde kinderen in het Afrikaanse land. En dat niet alleen.

"Naast het werk voor mijn foundation ben ik in Ghana ook gewoon op zoek naar mijn roots", zei Depay. "Ik weet waar ik vandaan kom, heb een Nederlandse moeder en een Ghanese vader. Eigenlijk wist ik niet veel van mijn Afrikaanse kant. We laten zien hoe mooi het daar is."

Ook praatte Depay er met president Nana Akufo-Addo en gaf hem een shirt van FC Barcelona met zijn naam op de rug.

"Ik moest het shirt van de beste club ter wereld meebrengen voor meneer de president", schreef Depay bij een plaatje waarop hij zijn Barça-shirt aan de president van Ghana overhandigt.

Depay is trots bij "de beste club van de wereld" te spelen. Al is de vraag of zijn toekomst in Catalonië ligt. De Spaanse sportkrant AS bracht naar buiten dat Memphis bij een juist bod mag vertrekken van trainer Xavi. Depay kwam vorig jaar transfervrij over van Olympique Lyonnais.

Onder Ronald Koeman was Depay een vaste waarde en dat bleef hij aanvankelijk onder Xavi, maar in de tweede helft van het afgelopen seizoen moest hij het regelmatig doen met invalbeurten. Zijn contract loopt nog één jaar door.

Over Barcelona wil Depay in Rotterdam weinig kwijt, laat staan over een vertrek. Op 11 juli moet Depay zich weer melden in Camp Nou en daar kijkt hij naar uit. "Ik ben speler van Barcelona toch? Punt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl