Reuters
NOS NieuwsAangepast

Nieuwe overstromingen in Sydney, duizenden inwoners geëvacueerd

Duizenden inwoners van Sydney hebben de opdracht gekregen om hun huis te verlaten, in verband met nieuwe overstromingen. De grootste stad van Australië wordt al dagenlang getroffen door hoosbuien, en die duren nog zeker tot maandag, zeggen de autoriteiten.

In de plaats Warragamba, ten westen van Sydney, is een dam overstroomd. In een rivier bij Sydney kwam een man om het leven die door het extreme weer met zijn kajak was omgeslagen.

Op zaterdag kreeg het laaggelegen zuidwesten van Sydney vier keer zoveel regen te verwerken als normaal in de hele maand juli.

"Als je nu blijft, en je raakt ingesloten zonder stroom, water en andere essentiële zaken, kan het gebeuren dat het te gevaarlijk wordt om je te redden", zei een woordvoerder van de reddingsdienst van de deelstaat New South Wales tegen inwoners.

De woordvoerder van de reddingsdienst vertelde in een persconferentie dat er veel gevaarlijke situaties zijn:

Duizenden inwoners Sydney geëvacueerd uit vrees voor nieuwe overstromingen

Volgens de autoriteiten moeten inwoners van de laaggelegen wijken er rekening mee houden dat het deze maand net zo erg kan worden als in maart van dit jaar, toen het oosten van Australië geraakt werd door de "ergste watersnood uit de geschiedenis", zoals toenmalig premier Morrison het omschreef. Tientallen mensen kwamen om het leven en duizenden huizen raakten onherstelbaar beschadigd door de overstromingen.

Het afgelopen etmaal zijn al 29 mensen door hulpdiensten uit hun huis gered. De landelijke overheid heeft 100 militairen en twee helikopters naar de regio gestuurd om te helpen met het reddingswerk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl