AFP
NOS Sport

Wereldtopper Jabeur nog niet op de proef gesteld op Wimbledon, Kerber onderuit

Ons Jabeur, de nummer twee van de wereld, is op Wimbledon doorgedrongen tot de achtste finales. De Tunesische, die dit jaar bij de wereldtop aansloot maar op Roland Garros al in de eerste ronde verloor, rekende af met de Française Diane Parry: 6-2, 6-3.

Jabeur treft in de vierde ronde Elise Mertens. De Belgische schakelde de winnares van 2018, Angelique Kerber, uit met 6-4, 7-5.

Veertien punten op rij

De 27-jarige Jabeur was nog niet op de proef gesteld en ook de mondiale nummer 77 legde haar het vuur niet na aan de schenen. Ze brak de 19-jarige Parry op dier eerste drie opslagbeurten, al had de Tunesische daar wel twaalf breekkansen voor nodig.

Jabeur was in de volgende set een stuk slagvaardiger: vanaf 3-3 en 30-30 trok ze met liefst veertien punten op rij de zege over de streep. De Tunesische, die vorig jaar in de kwartfinales strandde, speelde dit jaar vier finales, waarvan ze er twee won (Madrid en Berlijn).

Mertens, overleefde in de tweede ronde twee matchpoints en werd ditmaal in de eerste set gebroken door Kerber toen ze voor de set serveerde. Ze brak echter direct terug.

In de tweede set beet Kerber, die ook de US Open en Australian Open al eens won, meer van zich af. Twee keer brak ze Mertens, de mondiale nummer 31, maar even zo vaak kwam de Leuvense op gelijke hoogte. Mertens, die een tandje beter was, brak haar daarna nog eens.

Einde verhaal Sakkari

Ook voor Maria Sakkari, nummer vijf op de wereldranglijst, viel het doek in de derde ronde. De Griekse ging ten onder tegen de Duitse Tatjana Maria, die niet in de top-100 staat: 3-6, 5-7.

De 26-jarige Sakkari bereikte op Roland Garros en de US Open al eens de laatste vier, maar kwam in Londen nooit voorbij de derde ronde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl