Anett Kontaveit
NOS SportAangepast

Kontaveit en Jabeur zonder setverlies naar tweede ronde Wimbledon

Anett Kontaveit heeft zich zonder setverlies geplaatst voor de tweede ronde van Wimbledon. De Estse nummer twee van de plaatsingslijst klopte de Amerikaanse Bernarda Pera met 7-5, 6-1.

De 26-jarige Kontaveit, die maar één van haar zes toernooizeges op gras boekte (in Rosmalen in 2017) kende een stroef begin. In de eerste set kreeg Pera, de nummer 123 van de wereld, maar liefst tien breekkansen.

Daarvan poetste Kontaveit, die in Londen nooit voorbij de derde ronde kwam, er acht weg. Vanaf 4-5 won Kontaveit acht games op rij en nadat Pera een game had gewonnen serveerde Kontaveit de partij met een lovegame uit.

Het beste grandslamresultaat van Kontaveit is een kwartfinaleplaats op de US Open van twee jaar geleden.

Jabeur in Londen wel naar tweede ronde

Ook de Tunesische Ons Jabeur is op de openingsdag van Wimbledon eenvoudig doorgedrongen tot de tweede ronde. Jabeur, de nummer drie van de plaatsingslijst, was de Zweedse qualifier Mirjam Björklund de baas met 6-1, 6-3.

Ons Jabeur

Jabeur won dit jaar al dertig partijen en schreef onlangs het grastoernooi van Berlijn op haar naam. Enkel Iga Swiatek, de nummer één van de wereld, kent met 42 overwinningen een succesvoller seizoen.

Op Roland Garros liet de 27-jarige Jabeur zich in de eerste ronde nog verrassen door Magda Linette uit Polen. Debutante Björklund, 125ste op de wereldranglijst, bleek op het Londense gras geen bananenschil. Jabeur klaarde de klus in 55 eentonige minuten.

Vorig jaar won Jabeur in de vierde ronde van Wimbledon van Swiatek, waarna ze in de kwartfinales boog voor Aryna Sabalenka.

Twee Nederlandse mannen in actie

Maandag komen twee van de drie Nederlandse mannen in actie. Tim van Rijthoven, onlangs winnaar van het grastoernooi van Rosmalen, treft de Argentijn Federico Delbonis. Tallon Griekspoor speelt tegen Fabio Fognini uit Italië.

Botic van de Zandschulp en Arantxa Rus spelen dinsdag hun eersterondepartij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl