Pro Shots
NOS Voetbal

Linssen gaat voor avontuur in Japan: 'Ik ga volle Kuip enorm missen'

Bryan Linssen gaat Feyenoord verlaten. De aanvaller speelt vanaf komend seizoen voor het Japanse Urawa Red Diamonds. Linssen tekent een contract voor 2.5 jaar en Feyenoord ontvangt naar verluidt iets meer dan een miljoen euro.

Feyenoord nam Linssen in de zomer van 2020 transfervrij over van Vitesse. De altijd goedlachse voetballer werd aangetrokken als buitenspeler, maar speelde in Rotterdam ook veel wedstrijden in de punt van de aanval.

Op Twitter vertelt Linssen zijn vriend en teamgenoot Jens Toornstra over zijn transfernieuwtje.

Afgelopen seizoen had hij met zeventien doelpunten en tien assists een groot aandeel in het behalen van de derde plek in de eredivisie en het bereiken van de Conference League-finale, al verloor hij het laatste gedeelte van het seizoen zijn basisplaats aan Cyriel Dessers.

Droom

"Met spelen voor Feyenoord heb ik een van mijn mooiste dromen verwezenlijkt", zegt hij op de clubwebsite.

"De tijd is voorbij gevlogen. Ik kijk niet alleen met een trots gevoel terug op onze prestaties op het veld, maar zal me ook de mensen met wie ik zo fijn heb samengewerkt altijd blijven herinneren. En natuurlijk de supporters en een volle Kuip: dat ga ik enorm missen."

Linssen speelde in Nederland naast Feyenoord en Vitesse ook voor Fortuna Sittard, MVV Maastricht, VVV-Venlo, Heracles Almelo en FC Groningen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl