Nederlandse 3x3-basketbalsters stranden in tussenronde WK: geen kwartfinale

De Nederlandse 3x3-basketbalsters hebben bij het WK in Antwerpen de kwartfinales niet gehaald. In de tussenronde bleek Litouwen met 19-10 een flink stuk sterker.

Omdat Oranje, met speelsters Janine Guijt, Loyce Bettonvil, Natalie van den Adel en Noortje Driessen, achter Spanje en Canada als derde eindigde in groep D, was het veroordeeld tot de tussenronde.

Natalie van den Adel (r) in duel met Monika Grigalauskyte

Tegen Litouwen was het eerste punt nog wel voor Nederland, maar daarna liep het Oranje-kwartet alleen nog maar achter de feiten aan. Litouwen nam een 8-2 voorsprong en de foutenlast bij Oranje nam snel toe, waardoor de handrem een beetje werd aangetrokken.

Nederland wist zelf nog maar lastig tot scoren te komen, terwijl bij Litouwen bijna alles goed viel. Met nog drie minuten op de klok en bij een onoverbrugbare 17-4 stand deed Oranje nog wat terug, maar dat was alleen nog maar voor de statistieken.

Mannen wel in kwartfinales

De Nederlandse mannen plaatsten zich vrijdag wel voor de kwartfinales. Zij komen zaterdagavond om 20.40 uur in actie tegen Frankrijk of Oostenrijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl