Anita Alvarez (m) met haar reddende coach Andrea Fuentes (l)
NOS Sport

Zwembond verbiedt aan verdrinking ontkomen schoonzwemster deelname aan finale

De eerder deze week tijdens een oefening onwel geworden synchroonzwemster Anita Alvarez mocht van zwembond FINA niet deelnemen aan de vrijdag gehouden teamwedstrijd op de WK in Boedapest. De Amerikaanse had aangegeven hersteld te zijn en zich sterk genoeg te voelen om deel te nemen aan de finale.

"Hoewel de FINA begrijpt waarom deze beslissing voor de atleet teleurstellend is, is het een beslissing die is genomen in haar belang", stelde de FINA in een verklaring. "De FINA is verheugd dat Anita Alvarez al zo'n sterk herstel heeft doorgemaakt en kijkt ernaar uit haar binnenkort weer in actie te zien."

Anita Alvarez

Eerder gaf de Amerikaanse ploeg aan dat Alvarez uitgebreid onderzocht was door een medisch team en dat ze toestemming had om deel te nemen aan de teamwedstrijd die uiteindelijk werd gewonnen door China.

Schrik

De schrik sloeg de aanwezigen bij de WK zwemmen in Boedapest woensdagavond om het hart toen ze zagen dat de hoofdcoach van de Amerikaanse zwemploeg plotseling in het water dook en weer boven water kwam met een bewusteloze Alvarez.

Enkele minuten later konden de toeschouwers en collega-zwemmers opgelucht ademhalen: Alvarez was weer bij kennis.

Haar voorgeschiedenis speelt mogelijk ook een rol bij haar uitsluiting. Alvarez verloor vorig jaar tijdens een olympisch kwalificatietoernooi in Barcelona kortstondig haar bewustzijn tijdens haar oefening.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl