1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Sport

Waterpolosters verliezen op WK van Amerika, dat al jaren in het goud baadt

Nederlandse waterpolosters verliezen op WK van grootmacht Verenigde Staten

De Nederlandse waterpolosters hebben op het WK in Boedapest verloren van grootmacht Verenigde Staten: 11-7. Er werd prima weerwerk geleverd, maar het surplus aan Amerikaanse ervaring gaf de doorslag.

Oranje begon zondag nog voortvarend aan het WK, door Argentinië met grote cijfers (29-6) te verslaan. In dat duel was Nederland superieur; alle speelsters wisten toen raak te schieten.

Olympisch kampioen

Dat de wedstrijd tegen de Verenigde Staten een heel ander verloop zou hebben, was van tevoren al wel duidelijk. De Amerikanen domineren het waterpolo bij de vrouwen al tijden: ze wonnen op de laatste drie WK's en de laatste drie Olympische Spelen goud.

In het bad in Debrecen was Nederland in de openingsfase aan de bal bij vlagen sterk, maar op bepalende momenten ging het mis. Omdat de Verenigde Staten met scherp schoten en de voortreffelijke Ashleigh Johnson op doel had, ging het eerste kwart toch naar Amerika.

De hechte defensie van de VS dwong Oranje in deel twee in steeds onmogelijkere schotposities. Laura Aarts hield Oranje met een aantal reddingen in de race en het werd in het laatste kwart op 7-9 nog even spannend. De Amerikaansen waren daarna weer bij de les en maakten het geroutineerd af.

Vrijdag speelt Oranje zijn derde en laatste pouleduel tegen Zuid-Afrika. Dat land ging er eerder hard af tegen de Verenigde Staten en verloor ook van Argentinië. Nederland staat nu tweede in de groep.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl