1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Sport

Waterpolosters rollen Argentinië op: alle speelsters schieten raak in 29-6 zege

Waterpolosters rollen Argentinië op: alle speelsters schieten raak in 29-6 zege

De Nederlandse waterpolosters zijn de wereldkampioenschappen in Hongarije begonnen met een eclatante overwinning op Argentinië. In het eerste van drie groepsduels scoorden, op de keepers na, alle elf de speelsters.

Ten opzichte van de Olympische Spelen van afgelopen zomer is de selectie van Oranje aardig verjongd. Sabrina van der Sloot is de enige dertiger in de ploeg van de Griekse bondscoach Evangelos Doudesis, die het stokje overnam van Arno Havenga.

De aanloop naar het toernooi verliep niet vlekkeloos. Bente Rogge testte positief op corona en enkele andere speelsters bleken 'vals-positief'.

Het bracht Oranje tegen de Argentijnen geen moment in de problemen. Maxine Schaap en Lola Moolhuijzen, die net als Nina ten Broek hun eerste WK spelen, openden de score, waarna het snel ging.

Woensdag wacht de eerste echte test als Nederland het opneemt tegen de Verenigde Staten, winnaar van het goud op de laatste drie WK's en Olympische Spelen.

Niet eens een recordscore

De 29-6 is niet de grootste overwinning van Oranje ooit op een WK. Twee jaar geleden werd Zuid-Afrika, vrijdag de derde tegenstander in de groep, met 33-0 aan de kant geschoven.

Bekijk hieronder een voorbeschouwing van begin deze maand van verslaggever Erik van Dijk:

Nieuwe namen en nieuwe coach bij waterpolosters: 'Kweken team met karakter'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl