ANP
NOS Voetbal

NEC zet verhoudingen met Vitesse verder op scherp met komst Tannane

Oussama Tannane is vanaf komend seizoen weer te bewonderen in de eredivisie. De spelmaker (28) vervolgt zijn carrière bij NEC, dat hem transfervrij uit Turkije oppikt.

De terugkeer van Tannane op de Nederlandse velden zal flink wat stof doen opwaaien, want de linkpoot speelde misschien wel zijn beste wedstrijden in het shirt van Vitesse. Daar werd hij na een conflict met trainer Thomas Letsch uit de selectie gezet, waarna Göztepe hem van die uitzichtloze situatie verloste.

Uitgerekend bij de grote rivaal NEC meldt Tannane zich nu vol revanchegevoelens. "Het afgelopen jaar heeft Oussama niet gebracht wat hij ervan verwachtte. Hij is naar Nijmegen gekomen om dat recht te zetten", voorspelt technisch directeur Ted van Leeuwen op het clubkanaal.

Tannane heeft met al zijn grillen geen beste reputatie opgebouwd, maar volgens Van Leeuwen blijft de elfvoudig Marokkaans international ondanks alles een talent waarvan er maar weinig rondlopen in de eredivisie.

Deken van mystiek

"Als Tannane aan de bal komt, maakt de cornervlag een buiging. Een speler over wiens spel de deken van mystiek ligt, die een hang naar durf en esthetica belichaamt. Zijn moed en creativiteit maken hem het prototype van de crowdpleaser", aldus Van Leeuwen. "Daarnaast is hij fysiek sterk en heeft een hoge werkethiek. Een winnaar en een leider."

NEC
Oussama Tannane, de komende twee seizoenen te bewonderen bij NEC

Naast Tannane, die voor twee seizoenen tekende, werd met Pedro Marques nog een aanvallende versterking gepresenteerd. De Portugees (24) komt transfervrij over van Sporting Lissabon en werd tot medio 2025 vastgelegd.

En daar blijft het niet bij voor de nummer elf van de eredivisie, die op de laatste speeldag een ticket voor de play-offs misliep. Van Leeuwen: "De verwachting is dat we de komende weken nog meer spelers zullen aantrekken."

Van Wilfried Bony werd na veertien minuten eredivisievoetbal weer afscheid genomen. Zijn komst werd afgelopen winter door een deel van de supporters afgekeurd, aangezien de spits net als Tannane een verleden heeft bij Vitesse.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl