EPA
NOS NieuwsAangepast

Brussels Airport schrapt alle vertrekkende vluchten vanwege staking

Brussels Airport schrapt vandaag alle vertrekkende passagiersvluchten vanwege een nationale staking. De luchthaven zegt dat er vanwege die actie en een gebrek aan beveiligingspersoneel geen reizigers kunnen vertrekken.

Aankomende vluchten en vertrekkende vrachtvluchten worden niet geschrapt.

De VRT meldt dat er eerder al een streep ging door 300 passagiersvluchten. Dat kwam neer op zo'n 70 procent van alle oorspronkelijk geplande vluchten. Gisteravond werd gecommuniceerd dat er dus geen enkel passagiersvliegtuig zal opstijgen vanaf het vliegveld.

Er is onvrede onder beveiligers over de lonen en de werkdruk. Omdat er morgen minder beveiligers bleken te komen werken dan verwacht, liep de geschatte wachttijd van acht uur nog verder op. "We kunnen de veiligheid van de reizigers niet garanderen", zegt woordvoerder van de luchthaven Nathalie Pierard tegen de Vlaamse omroep.

Passagiers hebben recht op geld terug of omboeking. De luchthaven houdt ook voor dinsdag rekening met lange wachttijden.

Chaos op Europese luchthavens

Er is de laatste tijd chaos op diverse Europese luchthavens, zo ook op Schiphol. De grote drukte is het gevolg van structurele personeelstekorten gecombineerd met een grote vraag naar vluchten na twee jaar coronapandemie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl