Getty Images
NOS Wielrennen

Brand moet drie rensters voorlaten in rommelige tijdrit en verliest leiderstrui

In pas haar eerste tijdrit van het jaar is Lucinda Brand knap als vierde geëindigd in de Ronde van Zwitserland. Ze moet wel de leiderstrui afstaan aan de Amerikaanse Kristen Faulkner.

De renster uit Alaska zette met 31.46 de snelste tijd neer. Daarmee troefde ze haar ploeggenotes van BikeExchange Georgia Williams uit Nieuw-Zeeland (32.00) en Georgia Baker uit Australië (32.49) af. Brand had 32.53 nodig voor de tijdrit over 25,6 kilometer in Liechtenstein.

Vanmiddag rijden de mannen in de Ronde van Zwitserland een tijdrit over hetzelfde fraaie parcours door de Alpen.

Geen Zwitsers uurwerk

De tijdwaarneming had niet bepaald de precisie van een Zwitsers uurwerk. Zo leek de Australische Brodie Chapman de snelste tijd neer te zetten, maar werd er na een correctie 1.20 minuut bij haar tijd opgeteld. Ze zat minutenlang in de hotseat, voordat ze te horen kreeg dat ze helemaal niet de snelste tijd in handen had.

Ook bij de Canadese Olivia Baril haperde de tijdwaarneming. Bij het tussenpunt halverwege was ze bijna een minuut sneller dan de rest, maar bij de finish bleek ze opeens slechts de veertiende tijd te hebben gereden.

Als etappewinnaar van gisteren mocht Brand als laatste aan de tijdrit beginnen, toen de technische problemen verholpen waren. Ze slaagde erin om de twee minuten eerder gestarte Duitse Clara Koppenberg in te halen, maar ze was niet snel genoeg om het feestje bij BikeExchange te verpesten.

Pauliena Rooijakkers, die gisteren achter Brand en Coppenberg derde werd, legde in de tijdrit beslag op de zevende plaats. Amber Kraak (elfde) en Floortje Mackaij (twaalfde) eindigden net buiten de top tien.

Morgen en overmorgen staan er twee klimetappes op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl