ANP
NOS Nieuws

Pinkpop neemt afscheid van oprichter Jan Smeets

Op de tweede avond van Pinkpop heeft Jan Smeets afscheid genomen als directeur van het festival. Vlak voor het optreden van Pearl Jam scandeerden 70.000 bezoekers "Jantje bedankt".

Smeets was zichtbaar geëmotioneerd door het eerbetoon, dat hij samen met zijn vrouw in ontvangst nam. 'Mr. Pinkpop' had bij het 50-jarig bestaan in 2020 al zijn vertrek aangekondigd, maar door corona moest hij twee jaar wachten tot hij afscheid kon nemen in Landgraaf.

In 1970 was Smeets een van de oprichters van Pinkpop, tegenwoordig het oudste nog bestaande festival in Europa. Bij die eerste editie kwamen bands als de George Baker Selection en Golden Earring nog maar één dagje langs, op Pinkstermaandag.

Inmiddels kunnen festivalgangers drie dagen genieten van wereldacts. Kort voor de huldiging had Songfestivalwinnaar Måneskin opgetreden, gisteravond sloot Metallica het bal. Morgen eindigt het festival met Imagine Dragons.

Warmste editie ooit

Het was vandaag de warmste dag ooit op Pinkpop, met temperaturen tot 36 graden. Het KNMI kondigde voor vandaag een hittewaarschuwing af in Limburg, code geel.

Bezoekers mochten daarom eigen water meenemen, wat normaal verboden is op het festivalterrein. Ook waren er meer waterpunten opgezet:

Hitte mag de pret niet drukken op zonovergoten Pinkpop: 'Zo hard naar uitgekeken'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl