NOS NieuwsAangepast

Heet Pinkpop van start, lange rijen voor water

Pinkpop is weer terug na een onderbreking van twee jaar als gevolg van corona. Om 12.00 uur vanmiddag stroomden duizenden bezoekers in Landgraaf het terrein op. En het was heet: de temperatuur liep al snel op naar boven de 30 graden.

Op het festivalterrein stonden er 's middags al lange rijen bij de waterverdeelpunten. Sommige bezoekers klaagden dat ze 20 tot 30 minuten moesten wachten voordat ze water konden tappen.

De organisatie van Pinkpop nam halverwege de middag extra maatregelen. Festivalmanager Niek Murray zegt tegen de NOS dat er vier watertappunten bij komen en dat bezoekers ook bij de toiletgroepen terechtkunnen om te drinken.

Ook mogen bezoekers zelf water meenemen naar het festivalterrein; eerder was dat verboden.

De EHBO spreekt van een normale drukte in de hulpposten. De organisatie benadrukt dat mensen goed moeten blijven drinken, zonnebrandcrème moeten gebruiken en zichzelf moeten beschermen tegen de zon met een hoed, petje of doek. Op het festivalterrein zijn extra schaduwplekken gemaakt.

De festivalgangers hebben er heel veel zin in, ondanks de hitte:

Hitte mag de pret niet drukken op zonovergoten Pinkpop: 'Zo hard naar uitgekeken'

Op het programma staan tot zondagavond onder meer optredens van Metallica, Pearl Jam, Royal Blood, Deftones en Dead Poet Society. Het eerste optreden op het popfestival was van de Limburgse singer-songwriter Elle Hollis.

Tekorten

Het organiseren van het festival was volgens Murray uitdagender dan anders. Pinkpop kampt met tekorten die ook elders spelen, zegt hij tegen de regionale omroep L1. "Je ziet het overal: leveranciersproblemen, personeelsproblemen. Ook wij hebben daar last van."

Murray is voor eerst festivalmanager in Landgraaf. Hij is de opvolger van 'Mr. Pinkpop' Jan Smeets, die twee jaar geleden vanwege zijn gezondheid stopte als directeur. Smeets krijgt morgen op het hoofdpodium "een warm afscheid". Hoe dat eruit gaat zien, wil de festivalleiding nog niet verklappen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl