NOS Wielrennen

Kinderspel in Slovenië: Pogacar gunt Majka zege na potje steen-papier-schaar

Ook de koninginnenrit van de Ronde van Slovenië is een demonstratie geworden van Tadej Pogacar en zijn trouwe adjudant Rafal Majka. De Pool mocht winnen, na een potje steen-papier-schaar.

Dat de bergrit van 152,4 kilometer van Lasko naar de top van Velika Planina opnieuw een kolfje naar de hand van Pogacar zou worden, stond op voorhand al vast. De ongenaakbare Sloveen, die zijn vormpeil test om over twee weken op jacht te gaan naar zijn derde Tour de France-zege op rij, groeide immers op in Komenda aan de voet van de pittige slotklim.

Toch deed Jan Tratnik een dappere poging om het script te veranderen. De Sloveen van Bahrain Victorious, die in de belangstelling zou staan van Jumbo-Visma, reed in zijn eentje naar een kopgroep van negen bescheiden namen, ging erop en erover, maar werd nog voor het begin van de slotklim weer opgepeuzeld.

Majka neemt de benen

Op de slotklim naar Velika Planina ontvouwde zich het vertrouwde scenario, dat we de hele week al zagen. Caja Rural probeerde nog om Pogacar te verrassen, maar die nam samen met de Pool Majka al snel de benen.

AFP
Vreugde bij Rafal Majka

Pogacar was duidelijk de sterkste, maar vlak voor de finish bepaalde een potje steen-papier-schaar dat Majka - net als in de eerste etappe - de rit mocht winnen. De Spanjaard Fernando Barceló finishte op 22 seconden als derde.

Zondag volgt de slotetappe, van Vrhnika naar Novo Mesto over heuvelachtige wegen. Pogacar verdedigt dan een voorsprong van drie seconden op Majka, maar die zal weinig moeite doen om alsnog de groene leiderstrui af te snoepen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl