1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Tot tien jaar cel geëist voor overvallen op BN'ers

Het Openbaar Ministerie heeft celstraffen tot tien jaar geëist tegen de verdachten van een reeks gewelddadige overvallen op onder anderen YouTuber Nikkie de Jager en voetbalanalist René van der Gijp.

Het OM vindt dat er genoeg bewijs is dat de acht verdachten uit Rotterdam en Ridderkerk samen een criminele organisatie vormen. Het gaat om mannen tussen de 21 en 33 jaar oud die in wisselende samenstelling verantwoordelijk zouden zijn voor vier overvallen en drie inbraken in 2020.

Grof geweld

Bij de gewapende overval in augustus 2020 in Uden op YouTube-ster Nikkie de Jager en haar verloofde Dylan Drossaers werd grof geweld gebruikt. Een van de overvallers probeerde de sieraden van De Jagers polsen zaten los te snijden. Beide slachtoffers werden bedreigd met een vuurwapen, geschopt, geslagen en vastgebonden met ducttape en touw, schreef Omroep Brabant deze week tijdens de rechtszaak in Rotterdam.

De overvallers gingen ervandoor met onder meer waardevolle sieraden en een tas van het merk Louis Vuitton. Voor deze overval en andere misdrijven eiste het OM acht jaar cel tegen Eddie N. (25), tien jaar cel tegen Hamza T. (23) en negen jaar tegen Said O. (33), naast een locatieverbod van vijf jaar voor de woonplaats van De Jager.

Mislukte overval

De 21-jarige Younes S. uit Ridderkerk hoorde zeven jaar cel tegen zich eisen voor de mislukte overval op René van der Gijp, waarbij met slaghamers is ingeslagen op de gepantserde ruiten van diens auto op de oprit van zijn huis.

De overige verdachten hoorden celstraffen tegen zich eisen van twee, drie en 4,5 jaar. De rechtbank doet op 8 juli uitspraak.

Advertentie via Ster.nl