ANP

Verdachten van overvallen op onder meer YouTube-ster Nikkie de Jager en voetbalanalist René van der Gijp moesten vandaag voor het eerst voor de rechter verschijnen.

Twee mannen staan terecht voor de overval op De Jager, beter bekend als NikkieTutorials. Zij werd vorig jaar augustus in haar huis beroofd, vastgebonden en geslagen met een vuurwapen. De overvallers gingen er volgens Omroep Brabant met een grote hoeveelheid sieraden en een tas van een designermerk vandoor.

Visagiste De Jager noemde de inleidende zitting van vandaag "een intense dag, vol met emoties".

Zeven overvallen

Ook René van der Gijp werd slachtoffer van een overval. Drie gemaskerde mannen sloegen in april vorig jaar met slaghamers op zijn auto toen hij thuiskwam van een tv-uitzending. Ze vluchtten uiteindelijk zonder buit. Van der Gijp dankt dit aan zijn auto met gepantserde ramen, meldt de regionale omroep Rijnmond.

Twee mannen moesten vandaag voor de rechter verschijnen voor deze mislukte overval. Hun voorarrest werd met drie maanden verlengd.

De verdachten zouden deel uitmaken van een groep die in wisselende samenstelling zeven overvallen pleegden op bekende Nederlanders en vermogende mensen. Er zijn acht mannen aangehouden voor deze reeks, van wie er vandaag zes voor de rechter verschenen. Mogelijk worden er nog meer verdachten gearresteerd.

STER reclame