Andre Iguodala, Draymond Green, Klay Thompson en Stephen Curry pakten hun vierde titel met de Warriors
NOS SportAangepast

Wederopstanding Warriors en Curry compleet: vierde NBA-titel in acht jaar

Golden State Warriors heeft voor de zevende keer in totaal en voor de vierde keer in acht jaar beslag gelegd op de titel in de NBA.

In de zesde wedstrijd van de finale van de Amerikaanse profcompetitie was de ploeg in Boston met 103-90 te sterk voor de Celtics. Door de zege werd de best-of-7-serie met 4-2 in het voordeel van de Warriors beslecht.

Curry grote man

Zoals zo vaak was Steph Curry de grote man bij de Warriors. Met 34 punten was hij topscorer van de avond. Teamgenoot Andrew Wiggins kwam tot 18 punten, Jordan Poole maakte er 15. Bij Boston kwam Jaylen Brown ook tot 34 punten.

Curry feest erop los in kleedkamer Warriors na behalen NBA-titel

De Celtics begonnen het zesde duel furieus. De recordkampioen, net als Los Angeles Lakers goed voor zeventien titels, kwam binnen een mum van tijd op een 14-2 voorsprong.

De Warriors bleken niet onder de indruk en pareerden met een tussensprint waarbij ze zelf 35 punten maakten en Boston maar 8. Tijdens die inhaalslag wisten de Warriors zelfs 21 punten op rij te maken. Dat was de laatste 50 jaar niet meer voorgekomen in de finalereeks van de NBA.

De tussensprint van Golden State stemde het thuispubliek in Boston zeer ontevreden, want de ploeg die na drie wedstrijden nog een voorsprong van 2-1 had, werd in de rust met boegeroep naar de kleedkamers begeleid. Niet heel gek, want de Warriors hadden op dat moment een 54-39 voorsprong in handen.

Curry wijst naar ringvinger

Met een verre driepunter in het derde kwart zorgde Curry voor de grootste voorsprong van de avond (72-50). Triomfantelijk wees hij naar zijn ringvinger om aan te geven dat zijn vierde kampioensring in aantocht was.

Toch vochten de Celtics zich nog enigszins terug en aan het einde van het derde kwart was het verschil nog maar tien punten. Met nog iets meer dan vijf minuten op de klok in het laatste kwart kwamen de Celtics tot acht punten van de Warriors, maar dichterbij kwamen ze niet meer.

Stephen Curry wijst naar zijn vinger

De Warriors stonden van 2015 tot en met 2019 in de NBA-finale waarna de ploeg ver wegzakte. Na de verloren finale van 2019 eindigden de Warriors - gehinderd door een waslijst aan blessuregevallen - als laatste in de reguliere competitie en ook het jaar daarop werden de play-offs niet gehaald.

Met de terugkeer van de langgeblesseerde Klay Thompson, die tweeënhalf jaar aan de kant stond, werden de Warriors meteen weer een stuk sterker. De ploeg eindigde als derde in de reguliere competitie en bleek in de play-offs onverslaanbaar.

Na zeges op Denver Nuggets (4-1), Memphis Grizzlies (4-2) en Dallas Mavericks (4-1) werd ook Boston Celtics aan de zegekar gebonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl