Marcus Smart, goed voor 24 punten namens Boston Celtics
NOS Sport•

Recordtitel komt weer in beeld voor Boston Celtics, na zege in derde duel

Boston Celtics heeft weer de leiding genomen in de NBA-finales. In het derde duel werd met 116-100 gewonnen van Golden State Warriors, dat ook nog eens sterspeler Stephen Curry geblesseerd zag uitvallen.

De stand in de serie is nu 2-1 voor de Celtics, die dus nog twee overwinningen nodig hebben voor de eerste landstitel sinds 2008. Dat zou de achttiende zijn, een record.

Duel lijkt te kantelen

Net als in de vorige twee wedstrijden kende Boston Celtics een enorme inzinking in het derde kwart, zo werd nu een voorsprong van achttien punten verspeeld. Maar vlak voor het einde van die periode werd toch de leiding weer heroverd en die voorsprong werd in het laatste deel nog wat uitgebouwd.

"Ik denk dat we op ons best zijn als we moeten reageren op moeilijke situaties", aldus Jayson Tatum, die goed was voor 26 punten. "Ik denk dat we dat vanavond meerdere keren hebben gedaan."

Jaylen Brown was topscorer bij de thuisclub, met 27 punten. Bij de Warriors was Curry op dreef met 31 punten, waarvan 15 in het derde kwart. Vlak voor tijd moest Curry na een botsing naar de kant met veel pijn, maar hij liet weten er over twee dagen waarschijnlijk weer gewoon bij te zijn voor het volgende duel.

"Ze hebben de overwinning verdiend. Ze zetten veel druk op ons en het grootste deel van de wedstrijd voelde het alsof we stroomopwaarts moesten zwemmen", aldus Warriors-coach Steve Kerr.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl