Pro Shots
NOS Voetbalβ€’

Siem de Jong terug bij De Graafschap, Olij maakt transfer naar Sparta

Siem de Jong keert terug bij De Graafschap. De 33-jarige aanvallende middenvelder was transfervrij na zijn vertrek bij sc Heerenveen en tekent bij de eerstedivisionist voor één jaar, met een optie op nog een jaar.

De zesvoudig international groeide een paar honderd meter van De Vijverberg, het stadion van De Graafschap, op. De Jong verruilde de jeugdopleiding van de club uit Doetinchem in 2005 voor die van Ajax, waar hij in 2007 in het eerste elftal debuteerde.

Daarna kwam De Jong uit voor Newcastle United, PSV, Sydney FC, FC Cincinnati en Heerenveen. Met zijn terugkeer in de Achterhoek is de cirkel rond.

"Er zijn natuurlijk veel mooie verhalen te vertellen over deze terugkeer, mij gaat het er vooral om dat ik samen met deze jonge spelersgroep wil presteren", zegt Siem de Jong op de website van De Graafschap.

"Hier hoop ik met mijn ervaring aan bij te dragen. Ik ken de club en de mensen natuurlijk goed, dit voelt erg vertrouwd."

Sparta haalt Olij

Keeper Nick Olij heeft zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract bij Sparta Rotterdam, dat hem overneemt van NAC Breda.

Olij werd afgelopen seizoen uitgeroepen tot beste doelman van de Keuken Kampioen Divisie en vestigde daarmee de aandacht op zich.

Bij Sparta treft hij in trainer Maurice Steijn een oude bekende. Olij werkte in Breda met hem samen.

"Sparta was al snel concreet en de interesse was wederzijds. Ik was toe aan een stap naar de eredivisie en ik wilde ook graag weer met Maurice Steijn werken", aldus Olij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl