ANP
NOS Sport

Tennissters bij loting play-offs Billie Jean King Cup gekoppeld aan Frankrijk

De Nederlandse tennissters staan in november in de play-offs van de Billie Jean King Cup tegenover Frankrijk. Op 11 en 12 november speelt de ploeg van captain Elise Tamaëla een uit- en een thuiswedstrijd tegen de winnaar van het landentoernooi van 2019.

Het zat Nederland niet mee bij de loting in Londen, want het als eerste geplaatste Frankrijk was op papier de zwaarst mogelijke tegenstander. Wel mag Nederland de ondergrond kiezen.

Op vrijdag 11 november worden de eerste twee enkelpartijen gespeeld. Een dag later volgen nog twee enkelpartijen en een dubbel. De inzet van de play-off is deelname aan de kwalificatieronde volgend jaar, waarin ploegen zich kunnen plaatsen voor de Finals van de Billie Jean King Cup. De verliezer degradeert naar de continentale groep van het landentoernooi.

De finaleronde van dit jaar met de sterkste tien landen wordt in november in Glasgow gehouden. Nederland liep de eindronde mis door in april een kansloze nederlaag (0-4) te lijden tegen Spanje. Frankrijk verloor met 3-1 van Italië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl