NOS Wielrennen

Routinier Impey houdt oude strijdmakker Matthews van dagzege in Zwitserland

Daryl Impey heeft de vierde etappe van de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Zuid-Afrikaanse veteraan van Israel Premier Tech - ooit ritwinnaar en drager van de gele trui in de Tour de France - klopte zijn oud-ploeggenoot Michael Matthews in de sprint van een uitgedund peloton.

Leider Stephen Williams (Bahrain Victorious) hield opnieuw stand en mag donderdag voor de vierde dag op rij in de leiderstrui van start.

'Oude' Impey kan het nog en klopt Matthews in de sprint in Ronde van Zwitserland

Op papier leek de vierde etappe, een rit van 190,8 kilometer van Grenchen (bekend van de wielerbaan, waarop bijvoorbeeld Ellen van Dijk onlangs het werelduurrecord brak) naar Brunnen, op de door Peter Sagan gewonnen etappe van dinsdag.

Ook nu leek het weliswaar geaccidenteerde parcours (met toch nog gewoon ruim 2.000 hoogtemeters) niet zwaar genoeg om een sprint van een uitgedund peloton te voorkomen.

Zonder aarzeling liet het peloton dan ook een kopgroep van drie gaan. Van het trio Matthew Holmes (Lotto-Soudal), Markus Hoelgaard (Trek-Segafredo) en Jimmy Janssens (Alpecin-Fenix) was Holmes namelijk de best geklasseerde op ruim 10 minuten van leider Stephen Williams.

Sprint tussen oude bekenden

Het wachten was op de Sattel-klim (3,6 kilometer à 7,9 procent) met de top op zo'n 16 kilometer van de streep en op die flanken werd Holmes als laatste koploper ingerekend.

De Zwitser Sébastien Reichenbach (Groupama-FDJ) kwam als eerste boven en stortte zich naar beneden naar de oevers van de Vierwaldstättersee, maar wist niet uit de greep van de groep met favorieten te blijven.

Michael Matthews (links) feliciteert ritwinnaar Daryl Impey.

De onvermijdelijke sprint werd ingeleid door de mannen van EF Education voor Alberto Bettiol, maar die werd in de sprint op waarde geklopt door Impey.

Matthews - jarenlang de man voor wie Impey de sprint aantrok - kwam nog dichtbij, maar wist zijn wiel net niet als eerste over de streep te duwen. Matthews nam het sportief op.

Arensman stapt af

Thymen Arensman stapte onderweg in de ploegleidersauto. Het toptalent van DSM voelde zich vannacht niet lekker en had vervolgens veel last van de hitte in Zwitserland.

Na een uitstekende Giro d'Italia werd Arensman op het laatste moment opgeroepen voor de Ronde van Zwitserland. Hij ging zonder klassementsambities van start en stond na drie etappes 40ste op 2.02 van leider Stephens.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl